20 Eki 2024

Hüküm

 5:48

Kendinden önceki kitapları doğrulayan, onların yerine geçen bu kitabı, gerçekleri kapsayıcı olarak sana indirdik. Allah'ın sana indirdiğiyle aralarında hüküm ver.

6:57
De: "Ben Rabbimden bir delile dayanmaktayım. Siz ise onu yalanladınız. Ona meydan okuyarak istediğiniz şeyi getirmek benim elimde değil. Hüküm, ancak ve ancak Allah'ın. Gerçeği anlatıyor. O, en iyi ayırandır.

11:110
Musa'ya kitabı verdik; ancak onda anlaşmazlığa düştüler. Rabbinin verilmiş bir sözü olmasaydı aralarında hüküm verilecekti. Onlar ondan kuşku içindedirler, kararsızdırlar.

12:40
"O'ndan başka kulluk/hizmet ettikleriniz, sizin ve atalarınızın uydurduğu isimlerden ibarettir. Allah onlara her hangi bir güç vermemiştir. Hüküm, ancak Allah'ındır. Yalnızca kendisine kulluk etmenizi emretmiştir. Dosdoğru din işte budur. Ne var ki halkın çoğu bunu bilmiyor."

12:67
Dedi ki: "Yavrularım, bir tek kapıdan girmeyin; farklı kapılardan girin. Ne var ki, Allah'ın önceden belirlediği şeyden sizi kurtaramam. Hüküm Allah'ındır ancak. Ben O'na güvendim. Güvenenler O'na güvenmeli."

40:12
Çünkü, YALNIZ Allah çağrıldığı zaman inkar ederdiniz. Ancak kendisine ortak koşulduğunda inanırdınız. Hüküm, Üstün ve Büyük olan Allah'a aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder