24 Ağu 2024

Umut Tarlaları: Şifre Kırıcı ve Key Maker (Amiga 500 Oyunu)

Çocukken para verip oynadığımız bir oyun vardı: Umut Tarlaları.



Geçenlerde, uzun zamandır almayı düşündüğüm ancak hep ertelediğim A500 Mini’yi almaya karar verdim. Bu, Amiga 500’ün küçültülmüş bir versiyonu. Kararımı hızlandıran şey, 22 Ağustos'tan itibaren yeni vergi yasası nedeniyle bu tarz ürünleri almak neredeyse imkansız hale gelecek olmasıydı. Bu yüzden Amazon.com.tr üzerinden sipariş verdim. Kargo ve gümrük vergisi dahil 4000 TL’ye mal oldu. Az önce baktığımda, Amazon Türkiye’de artık bu ürünün bulunmadığını fark ettim, çünkü fiyatı 30 avro’nun üzerinde.


A500 Mini elime ulaşınca, ilk iş olarak eskiden oynadığım oyunları indirmek oldu. Bu cihaz, yanında bir mouse ve bir de gamepad ile geliyor. Bende çakma PlayStation kumandaları vardı; taktım, çalıştı. Ama bazen oyun içinde görmüyor, USB portlarını değiştirerek kullanmayı başardım. Sebebini tam bilmiyorum ama sanırım firmware mükemmel değil.

A500 Mini’nin güzel bir özelliği var: 32 GB’a kadar bir belleği FAT32 formatında biçimlendirirseniz ve sitesinden bir dosya yüklerseniz, USB içindeki oyunları da oynayabiliyorsunuz.

Gelelim esas meseleye: Umut Tarlaları oyununu indirdim. Ancak şifre kağıdı ve disketin nerede olduğunu bilmiyorum. Oyunu açmayı denedim, ama açılmadı...

Bunun üzerine bir yerlerden şifre tablosunu buldum. Şimdi, size bu şifreyi kırmak için iki yöntem paylaşacağım:

Basit Yöntem: Aşağıda bir Google Sheets belgesi var. 48. satırda, sarı ile işaretlenmiş 3 hücre göreceksiniz. Umut Tarlaları oyununda çıkan 3 sayıyı bu hücrelere giriyorsunuz ve size doğru şifreyi veriyor. İşte O Belge:




Program Kullanmak: Diğer yöntem ise yazdığım programı kullanmak… Şaka şaka! Ne yazacağım, yapay zekaya yazdırdığım programı çalıştırmak!

Program, size üç rakam soruyor. Bu rakamları girip "Hesapla" tuşuna bastığınızda doğru cevabı verecek. Hepsi bu kadar basit.

Programı Google Drive’a yüklediğimde, linkini buraya da ekleyeceğim.

İşte O Program:










 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder